Hoogers Kapsaloninterieurs
Podium € 1.431,-- Podium € 1.431,--« Terug naar Wasunits

Podium € 1.431,--

Uit onze PAHI Collectie

Voor wie?

Bestemd voor iedereen, maar meer in het bijzonder voor mensen met een beperkte mobiliteit, en/of zelfs rolstoelgebruikers.

Wat? 

Deze waszuil, beschikt over een hydraulisch verstelbaar wasbekken in wit porselein. De pompkoers gaat zeer hoog voor ook het gebruik bij omvangrijke rolstoelen te vergemakkelijken. Daarenboven is hij vergrendelbaar in rotatie. 
Tevens is het wasbekken draaibaar en kipbaar, om een maximale toegankelijkheid te garanderen, ook bij kleine personen. De vorm van het wasbekken met afgevlakte oren laat toe om maximaal de hals van de patiënt te bereiken. 
Het wasbekken beschikt over een aquastop die verhindert dat het water langs de darm van de kraan op de vloer drupt. 
De kipsokkel,  laat toe de rolstoel te kippen om zo het comfort tijdens het haarwassen van weinig mobiele patiënten te verhogen. 
Deze sokkel wordt tussen de voorste én de achterste wielen van de rolstoel geschoven. Een geïntegreerd handvat is voorzien. De kleine wielen worden dan in de gleuf van de rolstoel geschoven. Dan worden de remmen van de rolstoel aangespannen. Vervolgens wordt door de kapp(st)er de staaf naar achter getrokken, en kip de rolstoel naar achter. 

Belangrijke opmerking: Bepaalde types van rolstoel laten een optimaal gebruik aan de waszuil én/of van de kipsokkel niet toe.  

Hoe werkt het?

– Een valide persoon komt het salon binnen. Men rolt de kappersstoel naar de waszuil, waar men de hoogte van de stoel aanpast aan de lengte van de klant, en de rug naar achter doet hellen om het comfort te verhogen. De rem wordt ingeduwd. 

– Na het haren wassen, rolt men de stoel – met of zonder de klant in de stoel – naar de kaptafel waar de haren worden geknipt & verzorgd.

– Een rolstoelgebruiker komt het salon binnen. Men plaatst de rolstoel voor de waszuil, men schuift de sokkel tussen de kleine en de grote wielen van de rolstoel. Men rolt de stoel met de kleine wielen op de sokkel, men remt de stoelstoel en men trekt het handvat naar achter, waardoor de rolstoel kantelt naar de waszuil. Aanpassingen voor comfort gebeuren via het verstelbare wasbekken (hoogte en hoekstand). 

– Na het haren wassen, rolt men de stoel naar de kaptafel waar de haren worden geknipt & verzorgd. 

Contact

Heeft u vragen over dit product?
Bel met Loes Lucassen-Hoogers

(0572) 39 08 80 of klik hier

Meer weten?

Over Kapsalon ontwerp
en aanpak?