Hoogers Kapsaloninterieurs

Denekamp - De Kapsalon

Tien jaar geleden opende Marloes Keizer haar bedrijf De Kapsalon in het Twentse Denekamp. Het liep zo goed dat toen ze met zessen op de vloer stonden het hoog tijd werd voor een grotere ruimte. Ze kocht het oude bankgebouw in Denekamp.

Omdat ze in een dorp gevestigd is, vindt ze het belangrijk dat de salon gezellig, warm en voor iedereen toegankelijk is. De inrichting wilde ze graag robuust, stoer en met natuurlijke materialen. Dat werd dus steigerhout. Het fotobehang van een afgebladderde muur is prachtig. Het geeft veel sfeer en klanten gaan er vaak even aan voelen. Verder koos ze als accentkleur een prachtige groenblauwe petroltint. De koperen lampen, die op verschillende hoogtes zijn geplaatst, zorgen  voor veel warmte.

Het kappersmeubilair is ontworpen door Hoogers en op maat gemaakt. De kaptafels van echt sloophout en steigerbuizen staan los in de ruimte. Het sloophout heeft hier en daar nog stukjes cement erop, wat het nog authentieker maakt. Alles is volgens de Arbo-regels gedaan en hebben nu, in tegenstelling tot de vorige salon, lekker veel ruimte om te werken. De kaptafels staan tegen elkaar aan, waardoor de klanten veel privacy hebben, maar mijn collega's en ik goed met elkaar kunnen communiceren. De stoelen zijn bekleedt in twee natuurlijke tinten, die goed passen bij het sloophout en het behang.

Boven de wasunits is het systeemplafond vervangen door transparante tegels waarachter led-verlichting is geplaatst. Een decoratief bladerenpatroon geeft de suggestie dat je naar buiten kijkt.  De balie met daarachter een productkast van sloophout en steigerbuizen , is een echte blikvanger. De combinatie met het behang erachter werkt perfect.

De salon is heel mooi geworden. Elke dag kom ik hier blij binnen. Ik heb zo'n mooi en warm team en nu kunnen we onze klanten nog beter bedienen dan hiervoor. Sinds de opening heb ik nieuwe klanten erbij gekregen.  De keuze voor een nieuwe salon is de investering dubbel en dwars waard geweest.


  • Denekamp - De Kapsalon Foto 1
  • Denekamp - De Kapsalon Foto 2
  • Denekamp - De Kapsalon Foto 3
  • Denekamp - De Kapsalon Foto 4
  • Denekamp - De Kapsalon Foto 5
  • Denekamp - De Kapsalon Foto 6
  • Denekamp - De Kapsalon Foto 7
  • Denekamp - De Kapsalon Foto 8
  • Denekamp - De Kapsalon Foto 9